دماسنج محیطی
دما یکی از مهم ترین پارامتر های محیطی در منازل، ادارات، کارخانه ها، انبارها و صنعت می باشد. دماسنج ها انواع مختلفی دارند. دماسنج های محیطی معمولا ساده ترین نوع دماسنج هستند. این دماسنج ها عموما تا حدود 60 درجه سانتی گراد را اندازه گیری می کنند. دماسنج های محیطی با توجه به رنج و نحوه اندازه گیری انواع مختلفی دارند.
انواع دماسنج محیطی
ساده ترین نوع دماسنج محیطی، دماسنج های چوبی است که اساس کار آن ها انبساط و انقباض جیوه درون لوله ی شیشه ای می باشد. این نوع دماسنج ها جزو قدیمی ترین و پر کاربردترین دماسنج هاست که از زمان های دور مورد استفاده قرار می گرفته است. دقت اندازه گیری آن نسبت به دماسنج های دیگر پایین تر بوده و بیشتر در منازل و محیط هایی به کار می رود که میزان حدودی دما مورد نظر است.
دسته ای دیگر از دماسنج های محیطی، دماسنج های دیجیتالی هستند. این دماسنج میزان دما را با دقت بیشتری از دماسنج های جیوه ای اندازه گیری کرده و به صورت عدد نمایش می دهد. دماسنج های دیجیتالی قابل نصب روی دیوار یا روی میز هستند. بعضی از این دماسنج ها دارای قابلیت ثبت و ذخیره سازی مقادیر اندازه گیری شده است که به آن ها دیتالاگر دما نیز گفته می شود. دیتالاگر ها بیشتر برای بررسی دمای محیط در یک بازه زمانی و بیشتر در انبار های مواد غذایی استفاده می شوند. این دماسنج ها به ترموگراف هم مشهور هستند. چرا که گزارش میزان دما را می توانند به صورت چاپی در اختیار کاربر قرار دهند.
کاربرد دما سنج
تمامی دماسنج ها از قبیل ترمومترها، ترموگراف ها، ترموویژن ها و دماسنج های معمولی وظیفه ی اندازه گیری دما را دارند. تفاوت آن ها در شیوه و دقت اندازه گیری است. دماسنج ها در طراحی ها و اشکال مختلف برای راحتی عمل سنجش دما توسط کاربر ساخته شده اند. برای مثال دماسنج های جیوه ای برای نشان دادن میزان لحظه ای دما در منزل، ترموگراف ها برای ثبت و گزارش دوره ای دما در گلخانه ها و سالن ها و انبار مواد اولیه، ترمومتر ها برای اندازه گیری مقادیر بالای دما طراحی شده اند.