دریل شارژی
یکی از کاربردیترین ابزار های الکتریکی در صنعت و ساختمان دریل می باشد. دریل ها در صنایع و کارگاه های کوچک تا کارخانجات بزرگ مورد به کار گیری و استفاده و اقع می گردد. دریل ها ابزاری برای ایجاد سوراخکاری روی سطوح مختلف فلزی، گچی، چوبی، پلاستیکی و ... می باشند.
اساس و مبانی کارکرد دریل ها به اینگونه می باشد که، ابزار سوراخکاری که مته نامیده می شود، به نوک دریل متصل می گردد. نوک مته روی محلی که قرار است سوراخ کاری شود، قرار داده شده و سپس دکمه ی استارت دریل فشرده گردیده و بعد از آن مته شروع به دوران می نماید. دوران مته که با سرعت بالا صورت می گیرد، با کمک مارپیچ های مته، سطح مورد نظر را سوراخکاری کرده و داخل آن یک حفره ایجاد می نماید. غیر از سوراخکاری از دریل ها برای گشاد تر نمودن یک سوراخ موجود نیز می توان استفاده نمود.
دریل ها را می توان به سه دسته طبقه بندی نمود: دریل های دستی، دریل های برقی و دریل های بادی. در دریل های دستی، نیروی محرکه لازم برای گرداندن محور دریل توسط دست کاربر تامین می گردد. در مکان هایی که که عملیات سوراخ کاری سبک مد نظر بوده و یا دسترسی به برق محدودیت داشته باشد، می توان از دریل دستی برای منظور سوراخکاری استفاده نمود.
امروزه عمده دریل های مورد استفاده در صنعت و کاربردهای عمومی دریل های برقی می باشد. مدلهای برقی معمولی که بیشترین کاربرد را در سوراخ کاری دارند، ویژگیهایی دارند که با هم متفاوت اند و هر کدام برای یک نوع استفاده مناسبت بیشتری دارند.
دریل های برقی از نظر منبع تامین انرژی در مدل های شارژی و با سیم تولید می گردند. مدل های دارای قابلیت شارژ توانایی حمل و نقل بالایی داشته و آزادی حرکت بالایی را برای کاربر فراهم مینمایند. دریل های شارژ پذیر را به راحتی می توان در اکثر شرایط به کارگیری نمود. اما دریل های شارژی به خاطر وزن باطری سنگینتر از مدل های سیم دار می باشند.
توان و قدرت دریل های شارژی، از روی ولتاژ آن مشخص می گردد. هر چه ولتاژ Volt دریل شارژی بالاتر باشد توان آن هم بیشتر بوده و برای کارهای سنگینتر میتوان از آن بهره جست. ولتاژ دریل های شارژی می تواند برای مثال ۱۲ ولت، ۱۸ ولت و حتی تا ۳۶ ولت نیز باشد. همچنین قدرت باتری ها با آمپر ساعت سنجیده شده که هر چقدر بیشتر باشد، دریل شارژی بیشتر روشن بوده و بیشتر می توان با آن کار کرد.